Måltidskultur

På Børne og Unge Center Vejle Fjord går vi op i at børnene får gode og næringsrige måltider. For at sikre det, har vi formuleret en kostpolitik, som definerer, hvordan vi forstår sund kost, forvalter kosten og arbejder pædagogisk med holdninger til kost. 

GRUNDLAG FOR KOSTPOLITIKKEN

  • Vi ved, at sund og varieret kost, giver den bedste trivsel og understøtter et godt læringsmiljø.
  • Vi ved at mange bliver fejlernærede i vores samfund, pga. dårlige vaner og uvidenhed om sund kost og fødevarernes sammensætning.
  • Vi ved, at de børn og unge, der kommer på BUCVF, alle er sårbare og i risiko for at havne i gruppen af mennesker, der bliver fejlernæret.
  • Vi ved, at der er forskellige meninger om, hvad sund kost er, derfor bliver vi nødt til at have defineret Kostpolitik på BUCVF, som vi alle kan handle ud fra.

FORMÅL

Formålet med kostpolitikken er følgende: 

  • At sikre at de børn og unge, som bor og kommer på BUCVF, får sund og varieret kost, mens de er her og dermed de bedste trivsels- og indlæringsforudsætninger.
  • At give de børn og unge, som bor og kommer på BUCVF, sunde, varierede og varige kostvaner.

KOSTEN I DET DAGLIGE

Vores fælleskøkken tilbereder alle hverdage morgenmad og varm frokost til dageleverne. Morgenmad og frokost til vores dagelever bliver serveret i vores fælles spisesal, som er et stort og lyst rum med udsigt til Vejle Fjord. Køkkenpersonalet planlægger endvidere aftensmåltider til afdelingerne og sørger generelt for at tage hensyn til de forskellige behov, som børnene har.